SEO mobiel

Een tijdje geleden riep ik al iets over drie punten die je sowieso voor elkaar moet hebben als je hoger wilt ranken in Google. Zoals ik daar ook schreef zijn die drie punten maar het puntje van de ijsberg, en sinds vandaag is daar een belangrijk punt bijgekomen: Hoe goed je site het doet op mobiel.

Sinds november vorig jaar (Google schreef er een blog over) wordt op mobiele apparaten al aangegeven of een site mobiel-vriendelijk is of niet. Dit was in eerste instantie een dienst naar gebruikers, maar Google wist toen al sites zo te indexeren dat de weergave op verschillende apparaten meegenomen kon worden.

Sinds vandaag gaat het dus een stap verder, in het resultaat in de zoekmachines wordt aangepast, waarbij er meer waarde wordt toegekend aan sites die responsive zijn, of waar een mobiele versie van beschikbaar is. Zorg dus dat je site op deze punten werkt!

Wij zorgen al een behoorlijke tijd dat alle sites die we maken responsive zijn. Onze insteek had daarbij nooit te maken met Google, maar de overweging is de bezoeker van de sites geweest. Als fanatieke telefoon en tablet gebruiker voelt het ontzettend ouderwets als een site uit je scherm loopt of tekst onleesbaar wordt op je kleinere apparaat. Nu is daar dus een belangrijke reden bijgekomen.

Is jouw site helemaal responsive? Doe de test en zie of er werk aan de winkel is. Als je site aan opfrisbeurt toe is, zijn we je natuurlijk graag van dienst. Neem eens contact met ons op om te ontdekken wat we voor je kunnen doen!