Groen

Wat zegt je website over jou?

Door 16 september 2013 No Comments

Dat je als ondernemer tegenwoordig niet meer zonder eigen website kunt, is inmiddels bij (vrijwel) iedereen bekend. Je wilt immers gevonden worden op het internet. Men gaat tegenwoordig voor een product of dienst eerst op zoek via Google (ik ook). Dus als je een reclamebureau in Groningen zoekt, dan is de kans groot dat je een laptop, tablet, telefoon of desktop ter hande neemt, je browser opent en in Google in tikt; ‘reclamebureau Groningen’. De noodzaak van een website is dus duidelijk.

De volgende stap

En toen hadden de meeste bedrijven/ondernemers een website, maar je moest elke keer je website-bouwer vragen er nieuwe content op te zetten. Even een nieuwsberichtje, een nieuw product of een adreswijziging koste al snel een boel geld. De vraag naar websites met een CMS (content management system) kwam bij steeds meer ondernemers. Zo konden ze zelf hun website onderhouden en voorzien van nieuwe content. Dit waren echter dure, vaak op maat gemaakte systemen die vooral door grote bedrijven werden ingezet.

Open Source website

Het open source CMS maakte zijn intrede. Handige gratis systemen, die men zelf kan installeren en onderhouden. Met name door de grote gebruikers base, de lage kosten en de vele mogelijkheden, maken deze systemen het mogelijk zelf een website op te zetten met minimale inspanning. Dat is natuurlijk ideaal! Een “gratis” website die je ook nog eens zelf kunt onderhouden en meer mogelijkheden biedt dan je nodig hebt!

Dat vinden wij bij Bloei Media ook! En ook wij maken gebruik van zo’n open source CMS. Er is wel iets dat ons op valt… Mensen lijken te vergeten dat je website je online visitekaartje is. Als we een dienst zoeken, gaan we zoals de meeste mensen, Googelen naar die dienst. Dan krijgen we heel netjes een lijst met bedrijven die de dienst aanbieden. Maar als we op een link klikken, zien we binnen een tel of we vertrouwen hebben in het bedrijf aan de hand van hun website. Natuurlijk weten wij ook wel dat dit helemaal niets zegt over de kwaliteit van de dienst of de vakkundigheid van het bedrijf dat de dienst levert, maar toch… voor dit bedrijf nog 10 anderen, toch?

Een mooie website?

Over smaak valt niet te twisten. Dat weten wij ook. Maar zie het zo, als je een luxe kledingzaak in loopt opzoek naar een goed pak, dan wil je ook dat de verkoper er goed gekleed bij loopt en niet in zijn comfortabele vrijetijdsbroek met afgetrapte sneakers je helpt een nieuw pak uit te zoeken. We zien helaas nog te vaak websites die het prima doen, maar er uit zien als die verkoper met z’n afgetrapte sneakers.

Wij kiezen ook voor open source vanwege de kosten. Want kosten die wij niet maken zijn kosten die onze klanten niet betalen. Onze meerwaarde zit hem in de vormgeving en juiste uitstraling dat past bij jou als ondernemer, jouw bedrijf of jouw merk. Ben jij niet tevreden over je website, dan kijken we graag eens samen naar de website en hoe we deze kunnen laten aansluiten bij je product, dienst of merk.

Wij bouwen onze websites op WordPress, maar als het nodig is kunnen wij een op maat gemaakt CMS maken. Daarnaast kunnen wij helpen met de vindbaarheid in Google (SEO), online adverteren (SEA, Bannering) of het schrijven van passende teksten voor jouw website!

Neem vrijblijvend contact met ons op!